Ads Top

Rotterdam steunt duurzame, slimme innovaties

Zeven Rotterdamse initiatieven hebben een financiële bijdrage uit het Smart Energy Systems (SES)-programma gekregen. Zij krijgen de subsidie omdat ze bijdragen aan projecten in Rotterdam die ervoor zorgen dat energie schoner, slimmer en zuiniger wordt.

Met de subsidie ondersteunt de gemeente Rotterdam bedrijven bij de doorontwikkeling van hun innovatie. Denk aan een haalbaarheidsonderzoek gericht op een vervolg investering, een experiment of een combinatie daarvan. De gemeente wil hiermee het aantal innovaties dat de volgende stap succesvol neemt opschalen.

Deze zeven nieuwe duurzame innovaties ontvangen de SES-subsidie:

Proton Ventures
Werkt aan de technische en economische haalbaarheid van een grootschalige ammoniakkraker. Met deze innovatie wil Proton Ventures ammoniak voor het transport van waterstof aantrekkelijker maken.

Battolyser
Ontwikkelt een pilotfabriek voor de productie van een batterij en ‘elektrolyser’ (chemische reactie) in één.

Iron Fuel Technology
Ontwikkelt een commerciële toepassing van het opslaan van energie in en het vrijmaken van energie uit ijzerpoeder.

Hysilabs
Test de haalbaarheid van infrastructuur voor ‘hydrosil’ als waterstofdrager.

Blockchain Fieldlab TILISA
Test de haalbaarheid van op blockchain (nieuw digitaal netwerk) gebaseerd platform dat de gewenste participatie van burgers, bedrijven en maatschappelijke partijen in duurzame energie projecten zoals zon en wind toegankelijk maakt.

Hydrozine aggregaat
Doet een haalbaarheidsstudie naar een ‘hydrozine’ (mierenzuur) aggregaat als duurzame vervanger van dieselaggregaten.

Data Safe House
Ontwikkelt een onafhankelijke digitale ‘kluis’ voor het veilig en vertrouwelijk delen van publieke en private gegevens voor het maken van investeringsbeslissingen in het kader van de energietransitie.Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.