Ads Top

Ondertekening voor aanleg warmteleiding Rijswijk-Leiden

In het bijzijn van Rob Jetten, minister voor Klimaat en Energie, hebben vandaag de Provincie Zuid-Holland, het ministerie van Economische Zaken en Gasunie het convenant Warmtetransportnet Zuid-Holland in de regio Leiden ondertekend.

Dit is een uitbreiding van WarmtelinQ, het warmtetransportnet dat de Rotterdamse haven gaat verbinden met Den Haag. De verwachting is dat in de loop van 2025 de aanleg van de leiding kan starten en in medio 2027 de eerste warmte aan Leiden en omliggende gemeenten geleverd kan worden.

Naast het convenant maakt ook een overeenkomst tussen Gasunie en Vattenfall de aanleg van de leiding mogelijk. Vattenfall zal de eerste warmte afnemen uit het warmte-transportnet en deze aan haar klanten van het bestaande warmtenet in Leiden en omgeving leveren. Uiteindelijk kunnen circa 50.000 woningen en andere gebouwen van het aardgas af en op een duurzame manier warmte ontvangen.  
 
Met het vandaag ondertekende convenant verstrekt de provincie Zuid-Holland een investeringssubsidie van 81 miljoen euro voor de uitbreiding naar de Leidse regio.

1 opmerking:

  1. Maar het is toch heel erg de vraag of dit wel een duurzame (en dus wenselijke) oplossing is?

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.