Ads Top

Zonnepanelen op tramremise Nieuwegein


Bij de nieuwe tramremise van de provincie Utrecht staat duurzaamheid voorop. De werkplaats waar de monteurs sleutelen aan de trams wordt niet verwarmd met gas maar met warmtepompen. Verder wordt gebruik gemaakt van LED-verlichting en vloerverwarming.

Vanaf juni levert de remise als producent van duurzame energie zelf ook stroom. Daarvoor zijn op het dak van de werkplaats 810 zonnepanelen geplaatst.

Gebruikmakend van de gunstige stand ten opzichte van de zon zijn op het dak van de onderhoudswerkplaats 810 zonnepanelen geplaatst. Deze worden binnenkort aangesloten op het energienet van Stedin. Gezamenlijk staan deze panelen garant voor een stroomvermogen van 292 kilowatt. Voor het beeld: dit staat gelijk aan wat ongeveer 121 huishoudens gemiddeld aan energie verbruiken.

De zonnepanelen zijn geplaatst met een subsidie aan de provincie door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De komende 25 jaar is de provincie Utrecht daarmee verzekerd van gratis duurzame stroom voor het trambedrijf. De elektriciteit die niet wordt gebruikt, wordt terug geleverd aan het elektriciteitsnet, zodat inwoners en bedrijven deze kunnen gebruiken. Zo snijdt het mes aan twee kanten en is duurzame stroom niet alleen goed voor het milieu en de Utrechtse samenleving maar ook voor onze eigen financiën.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.