Ads Top

Eerste Nederlandse praktijktest met waterstof c.v.-systemen

HSF neemt deel aan de eerste Nederlandse praktijktest van waterstoftechnologie voor woningen. De drie maanden durende proef vindt plaats op het terrein van de Hanzehogeschool Groningen. In de proeftuin worden drie waterstof c.v.-ketels getest met waterstofleidingsystemen.

Diverse fabrikanten brengen installatietechnische producten op de markt die geschikt zijn voor waterstof. Maar hoe werken ze in de praktijk? Welke technische infrastructuur is nodig voor een veilige werking in de bebouwde omgeving? Om dat soort vragen te beantwoorden, start EnTranCe binnenkort een test met c.v.-ketels (Bekaert) en leidingsystemen (HSF, VSH) die geschikt zijn voor waterstof. De uitkomsten worden primair benut voor de eerste waterstofwoonwijk van 100 woningen, Nijstad-Oost in Hoogeveen, waarvan de bouw al in 2021 moet starten.

De test vindt plaats in drie containers met c.v.-ketels die vanuit externe tanks van waterstof worden voorzien. De c.v.-installaties hebben een zelfde leidinglengte, maar een verschillende binneninstallatie, om zo variabel mogelijk testdata te kunnen vergaren. Ze zullen drie maanden met intermitterende cycli draaien.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.