Ads Top

Slimme technologie wapent consument tegen stijgende energieprijzen

De Antwerpse startup June Energy heeft enkel je adres en een aantal andere gegevens nodig om je energieverbruik nauwkeurig in te schatten, zo claimt het bedrijf. Het platform gaat vervolgens op zoek naar het ideale energietarief op maat van dat verbruik, en switcht je automatisch naar het meest voordelige energietarief.

Permanente analyses van de energieprijzen wijzen uit dat een doorsnee consument gemiddeld 200 tot 600 euro per jaar kan besparen door automatisch van leverancier te wisselen als die niet langer de meest voordelige formule aanbiedt.

De doorsnee Belg toont zich echter behoorlijk honkvast als het over zijn energiecontract gaat: zeven op tien Belgen veranderen niet jaarlijks van leverancier.

'Vaak veranderen mensen pas van energieleverancier op basis van de berichtgeving in de media. Die komt er vaak ook op aangeven van die leveranciers zelf,' stelt Vincent De Dobbeleer, medeoprichter van June Energy. 'Maar zelfs voor de echt energiebewuste consumenten is het nagenoeg onmogelijk om de prijsschommelingen zelf op te volgen.'

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.