Ads Top

Betaalbaar energieneutraal wonen in Heerhugowaard stap dichterbij

Project NeroZero in Heerhugowaard, dat gezond en energieneutraal wonen toegankelijk maakt voor de startersmarkt en sociale woningbouw, heeft naar eigen zeggen een nieuwe mijlpaal bereikt. Delfsma Bouw & Ontwikkeling legde de begane grondvloer voor de eerste 18 van in totaal 53 woningen, in nieuwbouwwijk De Draai. Het project is een initiatief van NeroZero BV, naar verwachting worden de eerste woningen eind dit jaar opgeleverd.

De NeroZero-woningen zijn volledig aardgasloos en energieneutraal. Dat is onder meer het resultaat van hoogwaardige isolatie, 3-laags glas, optimale luchtdichting en zonnepanelen die evenveel energie genereren als de ruimteverwarming, koeling, verlichting, ventilatie en warmtapwater verbruiken. De eerste 18 woningen worden bovendien voorzien van een bodemwarmtepomp met koeling. Daardoor is het predicaat ‘Zeer Energiezuinige Nieuwbouwwoning’ (ZEN) van toepassing.

De woningen combineren de duurzame technieken voor onder meer ventilatie, verwarming en isolatie met een slim en eenvoudig centraal regelsysteem. Door de hoogwaardige verduurzamingsmaatregelen, onderling communicerende apparatuur en samenwerkende uitvoerders is het mogelijk tegen een startersprijs volledig energieneutraal, maar tegelijkertijd comfortabel te wonen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.