Ads Top

Windpark Hellegatsplein wordt duurzame energiecentrale

Bij windmolenpark Hellegatsplein hebben energieleverancier Greenchoice en Greener Power Solutions onlangs een flexplein voor mobiele batterijcontainers geopend. Het plein biedt plaats aan tien mobiele batterijen, die gekoppeld zijn aan het landelijke elektriciteitsnet en rechtstreeks worden opgeladen vanuit de vier aanwezige windmolens. Het uiteindelijke doel: energiecentrales met fossiele brandstoffen overbodig maken.

Windpark Hellegatsplein bestaat uit vier Alstom Power 110 windturbines, met een totaalvermogen van 12MW. De tien batterijen van Greener Power Solutions kunnen elk 336 KWh opslaan. Door de integratie met het zogenoemde Smart Energy Control System van Spectral kan de energieopslag worden geoptimaliseerd en kan de levering van ondersteunende diensten aan Tennet plaatsvinden, om te helpen de balans te houden tussen vraag en aanbod op het Nederlandse elektriciteitsnet.

In 2019 plaatste Greenchoice al een vaste batterij van 10 megawattuur bij windmolenpark Hartel 2 om bij te dragen aan een stabiel en duurzaam energiesysteem in Nederland. Dat windpark heeft een capaciteit van 68 GWh en wekt voldoende stroom op voor 27.500 Huishoudens in Nederland. Het windpark Hellegatsplein zal een jaarlijkse productiecapaciteit van 41,5 GWh bereiken, voldoende om 16.500 huishoudens in Nederland van duurzame energie te voorzien.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.