Ads Top

Hoogeveen op weg naar groene waterstof met aanvraag aardgasvrije wijken

Gemeente Hoogeveen, RENDO, NAM, Gasunie, New Energy Coalition en EnergyStock hebben een intentieovereenkomst ondertekend om samen het project Waterstof Hoogeveen voor te bereiden.

De partijen ondersteunen hiermee de aanvraag voor een financiële bijdrage van 4,4 miljoen euro die de gemeente heeft gedaan vanuit het Programma Aardgasvrije Wijken van het Rijk.

In het project werkt de gemeente Hoogeveen met 22 partners om een bestaande woonwijk om te zetten van aardgas naar groene waterstof door gebruik te maken van het bestaande aardgasnetwerk. Verder wordt er met de bedrijven, onderwijsinstellingen en bewoners  gewerkt aan een plan voor het verwarmen van huizen met een cv-ketel die draait op groene waterstof.

Het project bestaat uit twee onderdelen: de nieuwe wijk Nijstad-Oost en de bestaande wijk Erflanden. Nijstad-Oost wordt een nieuwe woonwijk van ongeveer 80 woningen waarin een nieuw ontwikkelde waterstof cv-ketel wordt geplaatst. Daarna is het de bedoeling om waterstof in te zetten in de bestaande woningen in Erflanden.

Na de zomer van 2020 komt uitsluitsel over de aanvraag. Als de bijdrage toegekend wordt, kan de voorbereiding van het project beginnen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.