Ads Top

Duurzame energiesector is behoorlijk coronaproof: vast personeel veelal behouden

Bedrijven en organisaties die zich bezighouden met duurzame energie hebben gedurende de coronacrisis laten zien dat ze beschikken over een groot aanpassingsvermogen, blijkt uit onderzoek van branchevereniging NVDE in samenwerking met ABN AMRO. Er is weliswaar veel minder werk, maar door minder uit te besteden en op kosten te besparen, blijft het vaste personeel veelal behouden en slagen bedrijven erin te overleven.

Als de coronacrisis nog een jaar aanhoudt, verwacht slechts 4 procent van de bedrijven failliet te gaan. Wel geeft 85 procent aan de bedrijfsvoering dan te moeten aanpassen. Vooral energiecoöperaties (71 procent), isolatiebedrijven (80 procent) en bedrijven die actief zijn in bio-energie (53 procent) verwachten in dat geval structurele veranderingen te moeten doorvoeren.

Hoewel bijna driekwart van de bedrijven geen beroep doet op de NOW-regeling, betekent dat niet dat de gevolgen van de crisis aan hen voorbij gaan, benadrukt ABN AMRO. Zo staan investeringen in duurzame energie onder grote druk. Bij 65 procent van de bedrijven daalde de omzet in het tweede kwartaal en wordt in het derde kwartaal geen verbetering verwacht. Toch zegt 76 procent van de ondernemers in de duurzame-energiesector nog voldoende werk te hebben, waarbij 17 procent zelfs aangeeft nog op zoek te zijn naar nieuw personeel.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.