Ads Top

Rotterdam lanceert subsidieregeling voor slimme energienetwerken

De gemeente Rotterdam gaat een nieuwe subsidieregeling aanbieden om de ontwikkeling van slimme energienetwerken. Met deze subsidieregeling wil Rotterdam vaart maken met de aanleg en uitrol van innovatieve energiesystemen (zogenaamde Smart Energy Systems), die nodig zijn voor de toenemende vraag naar schone energie in stad en haven.

Vernieuwing van het energiesysteem is onderdeel van de plannen van het stadsbestuur om stad en haven te verduurzamen, zoals het Rotterdams Klimaatakkoord en de Roadmap Next Economy. Het oude energiesysteem voldoet niet meer en wordt vervangen door een compleet nieuwe infrastructuur. De nieuwe generatie ‘smart energy systems’ verbinden vraag en aanbod van energie op een manier die flexibeler, efficiënter en goedkoper is.

Ook kunnen nieuwe handelsplatformen ontstaan waar bedrijven en bewoners hun ongebruikte energie te koop aanbieden aan afnemers in de omgeving.

Bewonersinitiatieven om een duurzame energiecoöperatie op te zetten passen eveneens in het concept van smart energy systems, net als energie innovaties die het energieverbruik in haven en industrie verduurzamen en gelijk een buffer kunnen vormen voor het elektriciteitsnet, zoals de toepassing van groene waterstof.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.