Ads Top

Onderzoek van start naar impact groene daken op energievraag gebouwen

TU Eindhoven, Havensteder, Sobolt en Sempergreen werken een jaar lang samen om de impact van groene daken op de energievraag van gebouwen te onderzoeken. Daarmee wordt de mogelijke bijdrage van deze daken aan de transitie naar energieneutrale aardgasvrije - gebouwen inzichtelijker.

Groene daken dragen bij aan een schonere lucht, vermindering van wateroverlast, meer biodiversiteit en een langere levensduur van het dak. Eén voordeel blijft echter onderbelicht: groene daken verlagen de energievraag van een gebouw aanzienlijk. In de zomer is er door groene daken minder koeling nodig en in de winter minder verwarming. Voor bewoners betekent dat een lagere energierekening - en daarmee lagere woonlasten - en bovendien meer comfort.

Op basis van verkregen data ontwikkelen partijen een adviestool die gebouweigenaren - waaronder woningcorporaties - helpt de geschiktheid voor en impact van groene daken op specifieke gebouwen te bepalen. Vandaag gaat het project Gasvrij Groendak officieel van start.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.