Ads Top

Eerste radioshow volledig op groene energie met mobiel zonnepark

De festivalcampings blijven deze zomer dicht, maar StuBru zendt in juli en augustus wél elke zomeravond van 18 tot 23 uur live uit vanuit zijn eigen camping: de op een idyllische locatie gelegen radiostudio van Camping Belgica.

Voor dit kampeeravontuur werkt de radiozender samen met energieplatform Bolt om de hele camping én radiostudio te voorzien van ter plaatse opgewekte zonne-energie.

Bolt bouwt een zogeheten microgrid: een modulair zonnepanelenpark dat, in combinatie met een batterij, een volledig festival van lokaal opgewekte stroom kan voorzien.

Voor energieplatform Bolt is het mobiel zonnepanelenpark van Camping Belgica een voorproefje voor de zomer van 2021. Om een festival zoals Rock Werchter volledig op hernieuwbare energie te kunnen laten draaien, heb je meer dan 1000 zonnepanelen nodig. Dit project, met 72 zonnepanelen, is de ideale testcase voor de volgende festivalzomer.

Bolt wil festivals volledig generatorvrij maken tegen 2023. Hiervoor werken ze samen met Greener (dat zorgt voor de batterij-opslag) en Enervest (waarmee het modulaire zonnepanelenpark ontwikkeld werd). 'We dromen van een mobiel zonnepanelenpark dat het land kan rondreizen, van festival naar festival, met hopelijk ook enkele windmolens.'

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.