Ads Top

42 procent ondernemers overweegt verduurzaming

Bijna de helft van alle Nederlandse ondernemers denkt er serieus over na om hun bedrijfsruimte of kantoor te verduurzamen. Dit blijkt uit onderzoek van Ledstores Europe onder 1.094 ondernemers, uitgevoerd door Panelwizard. Vooral in de transportsector (68 procent) en horeca (66 procent) zijn ondernemers actief bezig met het verlagen van hun energieverbruik. Opvallend genoeg ligt dit percentage fors lager in de sectoren overheidsdiensten (41 procent) en het onderwijs (48 procent).

Een manier waarop ondernemers hun energieverbruik fors kunnen verlagen, is het plaatsen van zonnepanelen. Uit het onderzoek blijkt dat 42 procent van de Nederlandse ondernemers deze graag op het dak van hun kantoor en/of bedrijfsruimte legt. De interesse in zonnepanelen is het hoogst onder respondenten in de financiële sector (52 procent) en de industrie (49 procent). Er zijn echter ook andere – vaak goedkopere – manieren om het energieverbruik te verlagen.

Zo zegt maar liefst 61 procent van de ondernemers hun werknemers aan te spreken op energieverspilling of overmatig energieverbruik. Opvallend genoeg leeft dit het meest onder ondernemers in de noordelijke provincies en het minst bij hun collega’s in de Randstad; 73 tegenover slechts 57 procent.

Ondanks dat het grootste gedeelte van de ondervraagden aangeeft actief bezig te zijn met energiebesparing, valt er op het gebied van gewaarwording nog veel winst te behalen. Zo weet 57 procent niet wat zij het afgelopen jaar (ongeveer) zakelijk hebben uitgegeven aan gas, water en licht. Opvallend genoeg zijn vooral jonge ondernemers (tot dertig jaar oud) hiervan slecht op de hoogte (66 procent). Ook blijkt dat een derde van de ondervraagden nog altijd hun verlichting laat branden na sluitingstijd. Wederom scoren jonge ondernemers het hoogst (42 procent).

1 opmerking:

  1. Door zonnepanelen te gebruiken verlaag je je verbruik niet, maar je kosten. je verbruikt namelijk net zoveel als daarvoor alleen wek je het nu zelf op.

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.