Ads Top

15 nieuwe projecten versnellen energietransitie Rotterdam

Rotterdam heeft 15 nieuwe projecten vastgesteld om de energietransitie te versnellen. In september 2019 ging de gemeente van start met het uitvoeringsplan Energietransitie met 37 projecten, dat wordt nu aangevuld tot 52 projecten.

In de projecten worden duurzame doelen gecombineerd met het stimuleren van werkgelegenheid, het vergroten van de koopkracht en het zorgen voor extra omzet voor Rotterdamse bedrijven.

Zo gaat de gemeente in het project ‘Maak werk van zon’ samenwerken met energiecoöperaties om zonnepanelen aan te leggen op daken van schoolgebouwen, sportkantines en bedrijven. Ook komt er een pakket voor bedrijven waarin zij worden ontzorgd bij het realiseren van zonne-energie op het dak. Daarnaast gaat de gemeente een kant-en-klaar pakket aanbieden voor woningeigenaren voor het aanleggen van zonnepanelen en het isoleren van hun huis. Met de projecten worden 50.000 zonnepanelen gerealiseerd, dat is goed voor een besparing van 8670 ton CO2.

Rotterdamse VVE’s krijgen ondersteuning bij de verduurzaming van hun panden met praktisch advies, onder andere over technische mogelijkheden en subsidieopties.

Het stadsbestuur is ook van plan om een Energietransitiefonds op te richten. Met dit fonds wil de gemeente aantrekkelijke leningen gaan aanbieden aan ondernemers, VVE’s, bewoners en aan grote duurzame investeringen in de haven en de stad. Het Energietransitiefonds zal in het najaar van start gaan.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.