Ads Top

KPN start onderzoek naar groene energieopslag

KPN is een onderzoek begonnen naar hoe de honderden back-up batterijen in telefooncentrales ingezet kunnen worden bij een tekort of overschot van groene energie.

Nederland zit middenin een energietransitie. Op dagen dat de zon fel schijnt of dat het hard waait kan er meer groene energie geproduceerd worden dan de samenleving verbruikt. De reservebatterijen in de telefooncentrales van KPN kunnen een deel van die energie opslaan en die groene energie kan dan weer gebruikt worden wanneer de zon niet schijnt en de wind niet waait. KPN  wil hiermee een bijdrage leveren aan de versnelling van de energietransitie van Nederland.

KPN heeft door het hele land batterijen staan om stroomonderbrekingen op te vangen in centrales, maar in Nederland komt stroomuitval niet vaak voor. Dat betekent dat batterijen vaak stil staan. Door de batterijen lokaal in te zetten voor de opvang van energieoverschotten uit zon- en windenergie, zorgt KPN er voor dat groene stroom meer ingezet kan worden en er dus veel minder grijze stroom bijgestookt hoeft te worden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.