Ads Top

Wereldkampioen Green Team Twente claimt efficiëntste waterstofauto’s ter wereld

De Aurora 3 is de nieuwste trots van studententeam Green Team Twente van de Universiteit Twente. Met afwisselend strakke groene en zwarte vlakken en hier en daar een doorschemering van het carbonnen oppervlak, ziet de waterstofauto er prachtig uit.

Green Team Twente is een team van achttien enthousiaste studenten van de Universiteit Twente en Saxion Hogeschool die samen werken aan de bouw van een zo efficiënt en duurzaam mogelijke waterstofauto. Als huidig wereldkampioen laten ze zien dat de Nederlandse studenten aan de top staan op het gebied van ontwikkeling en toepassing van groene energie. Ook dit jaar weer bouwden ze één van de zuinigste auto’s ter wereld.

Naast dat de componenten in de auto een nieuwe indeling kregen, is dit ook gedaan met het waterstofsysteem. Deze is overzichtelijker en neemt minder ruimte in. Het hart van de auto, namelijk de elektrische componenten, is ook grondig aangepakt. Een groot deel van de ontwerpen is dit jaar herzien om zo alle onderdelen zo optimaal mogelijk met elkaar te laten samenwerken en communiceren.

Dit jaar kon het team haar wereldkampioenstitel niet verdedigen omdat de race is afgelast vanwege COVID-19. Onder normale omstandigheden zou het team op dit moment in Londen op de Shell Eco-Marathon zijn om dit wel te doen. De Shell Eco-Marathon is een race tussen verschillende studententeams waar ze strijden om te titel van de meest efficiënte auto. Maar de afgelaste race mocht de pret niet drukken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.