Ads Top

Burgers en bedrijven kunnen mee investeren in hernieuwbare energie dankzij Lumiwind

Het Belgische Luminus wil de energietransitie versnellen en burgers en bedrijven de mogelijkheid geven om mee te investeren in hernieuwbare energieprojecten en te delen in de opbrengsten. Het bedrijf richt daarom de nieuwe coöperatieve Lumiwind op.

De officiële verkoop van de aandelen voor het grote publiek is 1 juni. gestart. Burgers en bedrijven uit het hele land kunnen investeren en coöperant worden van de windturbineparken in Turnhout en Fernelmont.

In 2016 richtte Luminus de coöperatieve Luminus Wind Together op om burgers te betrekken bij de ontwikkeling van haar windenergieprojecten. Alle uitgiften van aandelen kenden een groot succes. In een enkel semester in 2019 bijvoorbeeld haalde Luminus Wind Together maar liefst 5 miljoen euro op, wat ook het wettelijk maximum bedrag was. Daarom richt Luminus nu de nieuwe coöperatieve Lumiwind op.

De prijs voor een aandeel bedraagt  25 euro. Alle natuurlijke of rechtspersonen die in België verblijven of gevestigd zijn, kunnen intekenen. Lumiwind streeft tijdens deze eerste kapitaalronde voor de windturbineparken in Turnhout en Fernelmont naar een rendement tot 4%, maar garandeert geen minimumdividend.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.