Ads Top

‘Blusbrief’ Holland Solar naar de provincies Groningen & Drenthe

Na de recente brandbrief vanuit LTO-Noord en diverse bedrijven uit de agrarische sector stuurt Holland Solar een ‘blusbrief’ naar de provinciale staten van Groningen en Drenthe. Met deze brief plaatst de zonnesector de zorgpunten vanuit de agrarische hoek in een breder perspectief en worden feitelijke onjuistheden rechtgezet.

De zonnesector onderschrijft dat het landschap verandert; dat doet het al eeuwen en meestal als gevolg van grote maatschappelijke ontwikkelingen. De agrarische organisaties wijzen op de economische gevolgen door het verdwijnen van landbouwgrond.

Holland Solar wijst op het zeer geringe landareaal dat voor zonne-energie nodig zal zijn en op de grote economische baten die deze conversie juist oplevert; voor bedrijven, de omgeving én voor de agrarische grondeigenaar.

Dat betekent niet dat een provincie de ontwikkeling van innovatieve, economisch rendabele bedrijfstakken hoeft tegen te houden. Zonne-energie biedt enorm veel kansen en is flexibel toe te passen; van dak en industrieterrein tot onrendabel graskavel.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.