Ads Top

TenneT heeft alle aannemers aan boord voor de 380 kV hoogspanningsverbinding tussen Borssele en Rilland

TenneT gunt de civiele werkzaamheden voor de aanleg van de 380 kV-hoogspanningsverbinding Borssele-Rilland aan BAM Infra bv en aan een consortium van Mobilis en Strukton Civiel Projecten.

De aannemers voeren ieder de helft van het werk uit. BAM Infra verzorgt het traject ten westen van Willem-Annapolder (van Borssele tot aan Willem-Annapolder) en het consortium Mobilis/Strukton Civiel ten oosten hiervan (van Willem-Annapolder tot Rilland).

De opdracht omvat het aanleggen van werkwegen, werkterreinen en mastfundaties voor de masten en het cultuurtechnisch herstel van gronden na ingebruikname van de hoogspanningsverbinding. De aanleg van de 48 kilometer lange 380 kV-verbinding tussen de hoogspanningsstations Borssele en Rilland start na de zomer.

De 380 kV-verbinding is van groot belang voor het elektriciteitstransport vanuit Borssele. De huidige verbinding is vol en onderhoud is niet mogelijk. Daarnaast zijn in Borssele de aansluitingen van de geplande windparken op zee te vinden. Daarom is het noodzakelijk de transportcapaciteit vanaf landstation Borssele naar het Nederlandse hoogspanningsnet te vergroten. Verder is de nieuwe hoogspanningsverbinding, inclusief een nieuw 380 kV-hoogspanningsstation bij Rilland, een belangrijke schakel in de verbinding met België.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.