Ads Top

Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie

TNO, Eurotron, Groenleven en SIEC bundelen hun krachten in het Whooper-project, met als doel een nieuw zonnepaneel te ontwikkelen dat meer stroom genereert en de elektriciteitskosten verlaagt in vergelijking met conventionele panelen.

Deze Whooper-module brengt twee PV-technologieën, siliconen heterojunctie (HJ)-zonnecellen en achterzijde-contact moduletechnologie, samen om een nieuw zonnepaneel te realiseren voor grootschalige productie.

Met het Whooper-project willen de betrokken partijen aantonen dat de innovatie op industriële schaal kan worden uitgevoerd. Heterojunctie-zonnecellen hebben al record opbrengsten laten zien. De geavanceerde achterzijde-contact moduletechnologie, waarbij cellen niet aan elkaar gesoldeerd hoeven te worden zodat de elektrische weerstand in de module wordt verlaagd, is bijzonder goed geschikt in combinatie met de heterojunctie-zonnecellen, Het maakt de voorkant van het paneel esthetisch aantrekkelijker, aangezien de meeste contactpunten aan de achterkant worden geplaatst.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.