Ads Top

Eerste slimme laadpalen in Schouwburgpleingarage

Rotterdam gaat in de komende maanden alle gemeentelijke parkeergarages voorzien van slimme laadpalen. De eerste 42 laadvoorzieningen zijn donderdag geplaatst in de Schouwburgpleingarage. De komende maanden worden ook andere parkeergarages voorzien van laadpalen met smart charging technieken.

De gemeente wil in totaal 1000 slimme laadpunten te installeren in gemeentelijke parkeergarages, omdat het gebruik van elektrisch vervoer te stimuleren. Elektrische auto’s zijn schoon, stil en zuinig en dragen bij aan een gezonde en aantrekkelijke leefomgeving. De verwachting is dat het aantal elektrische auto’s de komende jaren toeneemt, onder andere door subsidieregelingen en omdat er steeds meer betaalbare modellen op de markt verschijnen.

De komende maanden wordt hard gewerkt aan de realisatie van de overige laadpunten in de gemeentelijke parkeergarages. Parkeergarages Kralingse Zoom en Kruisplein worden in de komende vier tot zes weken geïnstalleerd. Daarna volgt er elke maand een oplevering bij een gemeentelijke parkeergarage.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.