Ads Top

Warmteleverancier Hydreco krijgt last onder dwangsom

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) draagt warmteleverancier Hydreco B.V. op om er voor 17 januari 2021 voor te zorgen dat bewoners van complex Cronenborg op ieder gewenst moment ruimteverwarming kunnen afnemen. Hydreco krijgt hiervoor een jaar de tijd, omdat zij de installatie voor Warmte Koude Opslag (WKO) moet aanpassen. Doet zij dit niet, dan moet zij een dwangsom betalen van 20.000 euro per maand met een maximum van 200.000 euro.

De bewonerscommissie van Cronenborg had een handhavingsverzoek bij de ACM ingediend. Het complex Cronenborg in Boxtel, dat eigendom is van Woonstichting Sint Joseph, is samen met andere wooncomplexen aangesloten op het WKO-systeem van Hydreco. Het complex Cronenborg krijgt warmte voor ruimteverwarming en koude voor ruimtekoeling geleverd. Als het WKO-systeem wordt gebruikt voor koude, kunnen de bewoners niet tegelijkertijd ruimteverwarming gebruiken. Een warmteleverancier moet echter zorg dragen voor betrouwbare levering van warmte. Hydreco voldoet hier niet aan, omdat zij aan de bewoners van Cronenborg niet op ieder gewenst moment ruimteverwarming kan leveren.

De ACM let in de energietransitie ook op de bescherming van de consument. Dat geldt nadrukkelijk ook bij de levering van warmte. Steeds meer huishoudens krijgen blok- en stadsverwarming. Zij hebben recht op  betrouwbare levering van warmte, tegen transparante prijzen en redelijke voorwaarden. De ACM houdt hier toezicht op.
         

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.