Ads Top

Enphase Energy betreedt zakelijke markt in Nederland

Enphase Energy heeft in Nederland zijn eerste stappen gezet in de zakelijke markt. In Arnhem werd met behulp van duurzaam conceptontwikkelaar Teslandi.Pro gewerkt aan E-Unit, een energiepositief project van 42 bedrijfsunits. De vastgoedontwikkelaar van dit project is zelf verantwoordelijk voor de exploitatie. De lagere exploitatiekosten van micro-omvormers gaven de doorslag in de beslissing om voor Enphase te kiezen.

Momenteel is Nederland binnen Europa de grootste groeimarkt voor Enphase. De omvormers van het bedrijf worden vaak geleverd aan particulieren. Volgens Peter van Berkel, General Manager Enphase Energy EMEA, toont het E-Unit-project aan dat Enphase micro-omvormers ook heel goed kunnen worden ingezet voor commerciële projecten. “We hebben 2600 micro-omvormers type IQ 7+ geleverd en die hebben vanaf dag één perfect gefunctioneerd. Daarnaast zijn verspreid over de panden zes Envoy monitoringsystemen geplaatst.”

Teslandi.Pro ontwikkelde het energiepositieve concept voor E-Unit samen met de eigenaar van de panden. “Bij de meeste commerciële projecten is de ontwikkelaar niet degene die de exploitatie van het PV-systeem voor zijn rekening neemt. Daarom is de prijs per Wattpiek meestal leidend in het voortraject”, zegt Nico R. Dik, een van de twee eigenaren van Teslandi.Pro. “In dit geval was de ontwikkelaar ook de eigenaar en werd gekeken naar de prijs per kilowattuur. Op lange termijn heb je met Enphase altijd de meeste opbrengst per geïnvesteerde euro omdat de exploitatiekosten laag zijn. Daarnaast is de technische installatie van meet af aan in wisselstroom, wat voor een veilige en eenvoudige installatie zorgt. En als er een keer een paneel stukgaat, valt slechts dit paneel uit en niet de gehele string. Je weet ook meteen waar het defect zit.“

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.