Ads Top

Minister Wiebes en MOR team TU Delft openen modulair en energieproducerend appartement

Het studententeam MOR (Modular Office Renovation) van de TU Delft onthult op 5 februari 2020 een prototype van een appartement dat meer energie produceert dan het zelf gebruikt.

Minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat zal de officiële opening verrichten. Het prototype op ware grootte, dat door de studenten is opgebouwd met steun van marktpartijen, is een uitsnede van een inefficiënt kantoor dat is getransformeerd naar een appartement met een groene binnentuin. Met deze inzending hebben de studenten geschiedenis geschreven tijdens de Solar Decathlon Europe 2019, waar ze een wereldrecord van acht podiumplaatsen en overall een tweede plek behaalden. De Solar Decathlon is een gerenommeerde internationale studentencompetitie voor energiezuinige huizen.

Bij de opening van het MOR-paviljoen zal ook het nieuwe Solar Decathlonteam van de TU Delft worden gepresenteerd: SUM (Symbiotic Urban Movement).

Het project presenteert een oplossing voor twee maatschappelijke uitdagingen: de grote hoeveelheid kantoren die moeten verduurzamen naar energielabel C en het realiseren van een miljoen extra woningen. De studenten ontwikkelden een duurzame wijze, niet alleen gericht op energie, maar ook op water, lucht, materialen en biomassa (voedsel). Daarnaast was ook de financiële haalbaarheid een belangrijk aandachtspunt dat is meegenomen in het ontwerp. Eerder bespraken de studenten het project al met minister-president Mark Rutte.

De volgende Solar Decathlon Europe 2021 wordt gehouden in Wuppertal, Duitsland. Hier zal SUM strijden voor de eerste plaats. Het team bestaat op dit moment uit 26 enthousiasten studenten uit 12 verschillende landen. Het team heet Symbiotic Urban Movement, omdat het een gunstige relatie tussen de gebruiker, de gemeenschap en de omgeving wil ontwerpen door middel van de uitbreiding van portiekflats. Door te focussen op modulair bouwen, gesloten kringlopen en duurzaamheid in volle breedte, willen ze een effectieve en resonerende oplossing creëren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.