Ads Top

Sharp introduceert krachtige lijn PV-zonnepanelen met half-cut-cellen

Sharp introduceert een nieuwe lijn half-cut zonnepanelen, waaronder drie nieuwe monokristallijne silicium fotovoltaïsche (PV) panelen van de NU-productfamilie: de NU-JC330, NU-BA385 en NU-JB395. De capaciteit van de nieuwe half-cut-cell PERC-modules ligt twee tot drie procent hoger dan die van standaard full-cell-panelen en bieden daarmee een efficiënte en betrouwbare oplossing voor elke situatie: van woonprojecten tot en met grootschalige commerciële installaties en zonneparken.

Bij de nieuwe half-cut-cell-technologie wordt een hele cel in twee gelijke helften verdeeld. Hierdoor wordt de elektrische stroom die per cel wordt gegenereerd gehalveerd, met als gevolg dat het weerstandverlies wordt gereduceerd tot een kwart. Op die manier stijgt de energie-opbrengst voor de gebruiker.

Doordat de modules de helft minder stroom produceren, worden de cellen veel minder warm. Naast dat dit het risico op hot spots verlaagt, draagt dit bij aan een verlenging van de levensduur van de modules. De half-cut-cellen zijn bovendien uitgerust met drie kleine aansluitdozen in plaats van slechts één, waarbij elke aansluitdoos is uitgerust met één bypass-diode. Dit heeft als voordeel dat er minder warmte wordt overgedragen aan bovenliggende cellen, zodat de panelen langer meegaan en de algehele prestaties van het systeem sterk verbeteren.

Elk van de drie nieuwe NU-modules is staand te monteren. Dit levert met name voordeel op bij toepassing in schaduwrijke situaties, zoals bij vrij-liggende of kantelbare dakinstallaties. Anders dan volledig cellen presteren de half-cut-cellen namelijk nog altijd op vijftig procent van hun capaciteit, ook als de onderste helft in de schaduw staat.

De NU-BA385- en NU-JB395-half-cut-panelen met 144 cellen zijn geschikt voor omvangrijke installaties op de grond en op daken, die moeten voldoen aan de hoogste eisen wat betreft opbrengsten. De NU-JB395 levert met 395 watt het hoogste vermogen, bij een module-efficiëntie van 19,6 procent en 1.500 V systeemspanning. Met de toevoeging van 1.400 mm kabels die leapfrog-bedrading mogelijk maken en de BOS-kosten (balance of system) verlagen, is deze module bij uitstek geschikt voor grote industriële projecten en energiecentrales.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.