Ads Top

Liander: meer knelpunten in elektriciteitsnet

De afgelopen twee weken is het aantal knelpunten op het elektriciteitsnet verder toegenomen, meldt Liander. Dat komt met name door zonneparken, datacenters en andere energie-intensieve sectoren zoals de glastuinbouw. In deze update publiceren we nieuwe knelpunten op het elektriciteitsnet in Friesland, Gelderland en Noord-Holland.

Liander investeert in 2020 zo’n 882 miljoen om de knelpunten op het elektriciteitsnet op te lossen. Door langlopende vergunningstrajecten en een chronisch tekort aan technici zijn de knelpunten helaas niet van vandaag op morgen opgelost. Op deze pagina vindt u hier meer informatie over. Onderstaand de nieuwe plaatsen met een beperkte netcapaciteit.

In gebieden met knelpunten op het elektriciteitsnet maken we onderscheid tussen oranje en rode schaarstegebieden. In oranje gebieden is geen extra netcapaciteit beschikbaar en doen we onderzoek naar mogelijke oplossingen. De beperkte netcapaciteit geldt vaak voor een deel van de plaats. Onderstaand een overzicht van de nieuwe oranje schaarstegebieden.

In rode gebieden is geen extra netcapaciteit beschikbaar. Hier hebben we onderzoek gedaan naar congestiemanagement, het op elkaar afstemmen van vraag en aanbod van elektriciteit door bedrijven en instellingen. Helaas is deze oplossing niet mogelijk. Vaak geldt de beperkte netcapaciteit voor een deel van de plaats. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.