Ads Top

Snel tussentijds laden door stationair opslagsysteem

De trend van loodzuur accu’s naar lithium-ion is op dit moment de belangrijkste ontwikkeling in de intralogistiek. De inzet van lithium-ion heftrucks is interessant voor een meerploegendienst, omdat de trucks dankzij het tussentijds bijladen altijd klaar staan voor gebruik. Om hoge energiepieken in het netwerk te voorkomen, biedt Jungheinrich nu slimme energieopslagsystemen voor binnen en buiten het magazijn.

De systemen maken het mogelijk om een grote vloot lithium-ion heftrucks in magazijnen te gebruiken en op te laden, zonder kostbare aanpassingen aan het energienetwerk. Ze voorzien de trucks in korte tijd van elektriciteit met een hoog vermogen.

Jungheinrich heeft een modulair energieopslagsysteem ontwikkeld, speciaal voor lithium-ion heftrucks. Het systeem bestaat uit cellen van hoge kwaliteit, die online te monitoren zijn. De opslagcapaciteit varieert van 41 tot 280 kWh en kan worden uitgebreid. Het systeem voorkomt piekbelastingen op het netwerk en is eenvoudig te integreren in bestaande magazijnen, zonder kostbare aanpassingen aan het bestaande energienetwerk. De opslag van energie biedt interessante mogelijkheden, zoals een back-up in de vorm van noodstroom, extra vermogen bij het snelladen van elektrische voertuigen zoals bedrijfs- en bestelwagens of de terugkoop van energie aan de markt.

Jungheinrich heeft een compact laadstation en een verplaatsbaar energieopslagsysteem voor buitengebruik ontwikkeld, speciaal te gebruiken samen met de EFG P30i. Deze oplossingen maken het mogelijk om de lithium-ion heftruck in een korte tijd snel te laden zonder dat er een krachtig stroomvoorzieningssysteem nodig is. Het energieopslagsysteem is te verplaatsen met de aangebrachte haak en een vorkkoker voor opname met de heftruck. Het systeem bestaat uit een accu, een omvormer, airconditioning en een energiemanagementsysteem. Met het plug-and-play systeem, in combinatie met de SLH 400i lader, kan de EFG P30i overal worden opgeladen. De SLH 400i lader is speciaal ontwikkeld voor buitengebruik en heeft een IP 54-certificering. De lader is verkrijgbaar met laadvermogens van 17 kW en 34 kW.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.