Ads Top

TNO en taylor gaan samenwerken aan slimme geïntegreerde solarproducten

TNO en micro-elektronica start-up taylor gaan samenwerken aan de ontwikkeling van elektronica voor slimme toepassingen solar-toepassingen. Onlangs tekenden beide partijen een samenwerkingsovereenkomst.

Op basis van flexibele zonnecellen en micro-elektronica gaan beide partijen binnen het samenwerkingsverband Solliance Solar Research werken aan opschaalbare en rendabele zonne-energie oplossingen voor woningbouw, infrastructuur en transport. Daarbij wordt taylor’s kennis van micro-elektronica gecombineerd met de flexibele zonneceltechnologie van Solliance.

Taylor ontwikkelt en produceert kleine elektronische schakelingen die ingebouwd kunnen worden in zonnepanelen. Door de toepassing van deze geïntegreerde schakelingen wordt de opbrengst van zonnecellen ten volle benut. Speciaal in het geval van op flexibele zonnecel gebaseerde oplossingen, is de miniaturisatie roadmap van taylor interessant omdat deze op termijn leidt tot de realisatie van geoptimaliseerde, slimme zonnefolies.

Flexibele zonnecellen kunnen verwerkt worden in een grenzeloze variatie aan producten. In combinatie met de microtechnologie van taylor komen hele slimme en rendabele geïntegreerde solar-producten binnen bereik, noodzakelijk om de toepassing van zonne-energie te verveelvoudigen.

Solliance Solar Research, het samenwerkingsverband tussen TNO, imec, TU/e en een viertal universiteiten, gaat een volgende fase in. Samen met de Provincie Noord-Brabant en industriële stakeholders, waaronder taylor, zal de ontwikkeling van technologie voor de massaproductie van geïntegreerde solartoepassingen versneld ingezet worden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.