Ads Top

Nearly zero energy Hotel Breeze wint de EZK Energy Award 2019

Hotel Breeze heeft de EZK Energy Award 2019 gewonnen, uitgereikt door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Hotel Breeze is voorzien van het Earth, Wind & Fire concept. Dit biomimicry concept simuleert de natuurlijke airconditioning van termietenheuvels. In het gebouw wordt voor de natuurlijke airconditioning optimaal gebruik gemaakt van de natuurlijke elementen wind, water, zon en de aarde. Het is een vernieuwende en grensverleggende ecotechniek waarbij de natuurlijke elementen slim met innovatieve hightech technologie worden gecombineerd.

Jaarlijks wordt de EZK Energy Award uitgereikt aan organisaties die zich positief van anderen onderscheiden op het gebied van energiebesparing en duurzame opwekking van energie.

Het biomimicry concept simuleert de natuurlijke airconditioning van termietenheuvels. Dit concept, waarbij technologie en natuur met elkaar zijn verbonden, simuleert de natuurlijke airconditioning van een termietenheuvel. De binnenkant van deze termietenheuvels is altijd op constante temperatuur, ongeacht de locatie: zelfs in een woestijnomgeving, waar de dagtemperatuur kan stijgen tot 40 graden Celsius en het 's nachts afkoelt tot onder het vriespunt, blijft de temperatuur constant. Termieten regelen schommelingen door de luchtstromen aan te passen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.