Ads Top

Triodos brengt op innovatieve wijze energieprestaties in beeld in nieuw, duurzaam kantoor

Triodos Bank heeft in samenwerking met hello energy, een Nederlandse software startup, een geïntegreerde tool in gebruik genomen die een realtime beeld geeft van de energie- en de duurzaamheidsprestaties van het nieuwe kantoor in Driebergen-Rijsenburg.

Het nieuwe gebouw van Triodos Bank is energieneutraal. Een ondergrondse warmte-/koudeopslag met een warmtepomp en zonnepanelen boven de parkeerplaats voorzien volledig in de energiebehoefte. Dankzij het bi-directionele laadysteem kan de opgewekte zonne-energie twee richtingen op: de laders kunnen elektrische auto’s opladen, maar een overschot aan stroom ook weer terug leveren aan het kantoorgebouw of het net. De groendaken vangen regenwater op - dat bijvoorbeeld wordt gebruikt voor het doorspoelen van de toiletten – en hebben een verkoelende werking in de zomer en verbeteren het leefklimaat van insecten.

Veel van deze maatregelen zijn onzichtbaar voor de gebruiker. In opdracht van Triodos Bank helpt hello energy de duurzame maatregelen te visualiseren, op grote schermen bij de entree en in het restaurant. Dit maakt medewerkers en bezoekers bewuster van duurzaamheid en stimuleert hen om er over te praten. Daarnaast helpt hello energy ook om alle energiestromen in het gebouw te monitoren op een begrijpelijke manier. Zo weten gebruikers precies hoeveel groene energie er wordt opgewekt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.