Ads Top

Meer energie uit wind en zon in Amsterdam

Amsterdam wil dat 80 procent van de elektriciteit die huishoudens gebruiken in 2030 uit zonne- en windenergie bestaat. Grote daken, kleine daken, nieuwe plekken voor windmolens: waar het kan, gaan we schone energie opwekken.

Omdat de stad voor zijn energiebehoefte leunt op de regio, moeten we de mogelijkheden die er wél zijn voor wind- en zonne-energie zo goed mogelijk benutten.
W
Het is de bedoeling dat minstens 50 procent van de schone energie wordt geproduceerd door lokale energiecoöperaties van burgers en bedrijven. De winst gaat naar Amsterdammers, Amsterdamse bedrijven en organisaties.

De zoektocht naar duurzame energie in Amsterdam heeft veel plekken opgeleverd waar windmolens of zonnepanelen kunnen worden geplaatst. Die staan allemaal in de concept Regionale Energie Strategie (RES) Amsterdam. Alle gemeentes in Nederland moeten zo’n strategie maken. Amsterdam is de eerste die deze energiestrategie presenteert.

Deze concept-strategie is een flinke stap op weg naar meer duurzame energie. Amsterdammers hebben meegedacht en meegepraat, en blijven betrokken. De inbreng van Amsterdam wordt meegenomen in de strategie voor de hele regio Noord-Holland Zuid. De zeven zoekgebieden worden de komende tijd onder de loep genomen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.