Ads Top

World Trade Center Utrecht kan gebouwd worden

Op een toepasselijke locatie, op de vastgoedbeurs PROVADA, bekrachtigden de gemeente Utrecht en CBRE Global Investors op woensdag 8 juni de overeenkomst voor het World Trade Center (WTC) Utrecht. Hiermee is de weg vrij voor de bouw van dit duurzame en flexibele kantoorgebouw in het Utrechtse Stationsgebied. De bouw start in juni. In het eerste kwartaal van 2018 wordt het WTC Utrecht opgeleverd.

Het WTC Utrecht wordt een duurzaam bedrijfsverzamelgebouw met 19 verdiepingen kantoorruimte. Het komt op de plek waar kantoorpand Leeuwensteyn is gesloopt. Er werken straks tweeduizend mensen in een mix van grotere en kleinere bedrijven en organisaties. Het gebouw wordt 70 meter hoog met in totaal 19 verdiepingen. De onderste drie daarvan zijn openbaar met horeca en vergaderplekken.

In april van dit jaar werd aan het ontwerp van dit gebouw een Breeam-Excellent certificaat toegekend van de Dutch Green Building Council. Het gebouw voldoet hiermee aan de hoogste duurzaamheidsnormen. Op het dak komen bijvoorbeeld zonnecellen. De verlichting is LED en brandt niet in lege ruimtes. De warmte wordt duurzaam opgewekt en het hele gebouw gebruikt zo weinig mogelijk energie. Dit past goed binnen gezonde verstedelijking en ‘A Healthy Urban Boost’, de door de raad vastgestelde toekomstvisie voor dit deel van het Stationsgebied.

In het gebouw komt ook een fietsenstalling voor 800 fietsen. Deze stalling wordt aangesloten op de fietsenstalling Jaarbeursplein. Beide stallingen hebben dan dezelfde ingang. De niet-bezette plekken in de WTC-stalling kunnen worden gebruikt door de bezoekers van de stalling Jaarbeursplein. Het autoparkeren wordt opgelost in de te bouwen parkeergarage aan het Jaarbeursplein.

De uitgifteovereenkomst is getekend en ook de notariële akte voor de grondoverdracht is opgesteld en gepasseerd. Hiermee is de grond definitief beschikbaar voor de erfpachter en kan deze daadwerkelijk beginnen met de bouw. In maart vorig jaar tekenden de gemeente en eigenaar CBRE Global Investors de Bilaterale Project Overeenkomst en in april van dit jaar werd de omgevingsvergunning verleend. Het bestemmingsplan en het wijzigingsplan voor het WTC waren al in 2015 vastgesteld en onherroepelijk geworden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.