Ads Top

Minister Kamp opent Windpark Westermeerwind

Vandaag is Windpark Westermeerwind officieel geopend door Minister Kamp en beide initiatiefnemers van het windpark, Tjitte de Groot en Pieter Meulendijks. De 48 Siemens windturbines van het grootste nearshore windpark van Nederland wekken een hoeveelheid energie op die vergelijkbaar is met het verbruik van 160.000 huishoudens. Ruim 20 jaar geleden zijn de initiatiefnemers gestart met de ontwikkeling van Westermeerwind.

Hoofdaannemer Siemens heeft samen met haar onderaannemers en het projectteam van Westermeerwind in een jaar tijd 31.000 ton aan materiaal geïnstalleerd met 65 schepen en pontons in bijna één miljoen manuren. Verschillende Nederlandse bedrijven speelden een belangrijke rol in dit project, waaronder Van Oord en Mammoet voor logistiek rondom de fundaties en de turbines en VBMS voor de installatie van de elektriciteitskabels tussen de windturbines naar het transformatorstation op het vasteland.

De zeer windrijke locatie en de kwaliteit van de gekozen turbines zorgen voor een uitstekende opbrengst. Op dit moment is al zo’n 220 GWh aan groene stroom opgewekt. Siemens gaat het windpark onderhouden voor een periode van minimaal vijftien jaar.

1 opmerking:

  1. Het is toch schokkend dat je Henk Fossiel een windpark laat openen! Waarom zorg je als grootinvesteerder er niet voor dat je een statement maakt! Je had ook Marjan Minnesma uit kunnen nodigen en haar het park kunnen laten openen.

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.