Ads Top

Klant begrijpt energierekening niet

Drie kwart van de Nederlanders raadt zijn of haar energieleverancier af bij familie of vrienden als zij de energierekening onbegrijpelijk vindt. Dat blijkt uit recent onderzoek van energievergelijker EasySwitch.nl.

EasySwitch.nl is onder Nederlandse consumenten een onderzoek gestart naar de energierekening. Uit eerder onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) is gebleken dat de Nederlandse consument de energienota onleesbaar en onduidelijk vindt: maar liefst 87 procent van de consumenten laat weten de rekening niet te begrijpen. De gevolgen hiervan waren nog onduidelijk. Onderzoek van EasySwitch.nl laat nu zien dat 75 procent van de 1361 deelnemers de energieleverancier niet aanbeveelt aan familie of vrienden wanneer zij de energierekening onduidelijk vindt. Dat is slecht nieuws voor de energieleverancier, want een chaotische energierekening zorgt voor een lage klanttevredenheid en wellicht voor een overstap naar een andere energieleverancier.

De deelnemers van het onderzoek noemen de energierekening 'niet inzichtelijk', 'te ingewikkeld' en 'onbegrijpelijk waar de kosten vandaan komen'. Er wordt gepleit voor meer transparantie en controleerbaarheid. "Voor wie geen energie-expert is, is de nota onleesbaar en dat zorgt voor wantrouwen richting de energieleverancier. Uiteindelijk is de energieprijs het enige wat de consument zelf kan controleren, maar dat is slechts een klein onderdeel van hoe de kosten zijn opgebouwd," zegt Nick Castricum, energie-expert van EasySwitch.nl.

1 opmerking:

  1. Wordt nog leuk met dynamische leverings- en nettarieven. Bij prijzen per kwartier of uur, is de energierekening al helemaal niet meer te controleren.

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.