Ads Top

Ameland nog duurzamer met zonnepark

Donderdag 23 juni is de feestelijke opening van het zonnepark Ameland. Met de ingebruikname van het grootste zonnepark van Nederland is voor de inwoners van Ameland opnieuw een belangrijke mijlpaal op weg naar een CO2-neutrale energievoorziening bereikt. Eerder werden met steun van GasTerra 45 brandstofcellen op het eiland geïnstalleerd, die als achtervang dienen als de zon niet schijnt.

Een samenwerkingsverband tussen de Gemeente Ameland, de Amelander Energie Coöperatie en Eneco heeft ervoor gezorgd dat Ameland met 23.000 zonnepanelen in bijna heel zijn elektriciteitsbehoefte kan voorzien. Het 10 hectare grote park bij het vliegveld van Ballum heeft een vermogen van zes MW en kan aldus jaarlijks evenveel elektriciteit leveren als de Amelander huishoudens gebruiken.

Het zonnepark maakt deel uit van het project Duurzaam Ameland. Door het combineren van verschillende slimme toepassingen ontstaat hier een energiesysteem dat als voorbeeld en open laboratorium dient voor energietransitie op grotere schaal.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.