Ads Top

Vattenfall bouwt grootste windpark op zee van Denemarken

Vattenfall start binnenkort met de bouw van het windpark Horns Rev 3 voor de westkust van Denemarken. Horns Rev 3 zal in 2018 worden opgeleverd en de totale investering bedraagt ruim 1 miljard euro. Horns Rev 3 zal genoeg stroom opleveren voor 400.000 huishoudens.

In februari 2015 won Vattenfall de tender voor Horns Rev 3. Vattenfall is op dit moment de op één na grootste exploitant van offshore windparken in de wereld en één van de grootste spelers in Denemarken op het gebied van wind op land. De bouw van Horns Rev 3 zal de positie van Vattenfall versterken als leider in duurzame energie, zowel in Denemarken als in Europa.

"Horns Rev 3 is belangrijk voor onze windambities en in het bijzonder vanwege onze focus op offshore windparken. Vattenfall heeft als strategie om voornamelijk te investeren in duurzame energie en dat betekent dat wij willen groeien in windenergie. Horns Rev 3 is voor ons een duidelijk signaal aan de wereld om ons heen dat wij deze strategie ook waar willen maken. Vattenfall ondersteunt de transitie naar een volledig duurzame energievoorziening en gaat de uitdaging aan, ondanks de huidige lage prijzen voor elektriciteit en overcapaciteit", aldus Magnus Hall, CEO van Vattenfall.

"Horns Rev 3 is een mijlpaal voor ons. De ervaring die we hebben opgedaan bij onze andere windprojecten had een zeer positief effect en kwam ons ten goede bij het bieden tijdens de tender. Dit project onderstreept onze ambitie om leidend te zijn op windenergie in een sterk concurrerende markt", zegt Gunnar Groebler, Manager van de Vattenfall winddivisie.

Vattenfall bezit momenteel 60 procent van Horns Rev 1 (80 windturbines) en heeft twee windparken op zee in de Duitse Noordzee in samenwerking met Stadtwerke München: Dan Tysk (2014 geopend) en Sandbank (klaar in 2017). Daarnaast wordt in juni 2016 het Kentish Flats windmolenpark in het Verenigd Koninkrijk geopend. In Nederland heeft het bedrijf sinds 2007 een windpark voor de kust van Egmond aan Zee. Vattenfall heeft op dit moment 2265 MegaWatt wind opgesteld: 904 MW op land en 1325 MW op zee, zo’n 1000 windturbines.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.