Ads Top

Continuïteit voor warmtenet Hengelo

Alliander Duurzame Gebiedsontwikkeling (DGO) en Ennatuurlijk nemen het Warmtenet over van de gemeente Hengelo. Industriële restwarmte van AkzoNobel wordt via het warmtenet naar bedrijven en woningen getransporteerd.

In 2005 is Warmtenet door de gemeente opgericht om bij te dragen aan een beter milieu in de gemeente. Nu draagt de gemeente het bedrijf over aan twee marktpartijen: Alliander Duurzame Gebiedsontwikkeling (DGO) en Ennatuurlijk. Er worden twee nieuwe organisaties opgericht voor levering van duurzame energie aan klanten en de aanleg van de hoofdleiding.

Diverse grote bedrijven tekenden afgelopen tijd contracten om warmte af te nemen; de totale warmtevraag van woningen en bedrijven staat gelijk aan ongeveer 1.000 woningen en groeit nog. Met AkzoNobel is afgesproken dat zij langdurig industriële restwarmte leveren. Zo is de continuïteit en duurzaamheid van het warmtenet gewaarborgd.


Het Warmtenet bestaat nu uit afzonderlijke, kleine warmtenetten. Na de zomer start Alliander DGO met de aanleg van een hoofdleiding (backbone) die netten met elkaar verbindt. “Een mooie start”, aldus CEO Roelof Potters van Alliander. Het aanleggen van de leiding is een miljoeneninvestering, waarvan het grootste deel wordt gefinancierd uit subsidies van de provincie Overijssel en het Rijk.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.