Ads Top

Enexis tekent Brabantse Energiealliantie voor versnelling duurzaamheid

De alliantie gaat de uitvoering van het Brabants Energieakkoord versnellen. Doel is om 14 procent van het energiegebruik in 2020 duurzaam op te wekken en om dit te concretiseren in projecten en initiatieven. De plannen zijn in het voorjaar van 2015 onder coördinatie van de Sociaal Economische Raad (SER) Brabant opgeschreven in het akkoord.

Om er voor te zorgen dat snelheid gemaakt wordt en kansen verzilverd, is vrijblijvende deelname aan de Brabantse energiealliantie 2.0. niet mogelijk. Deelname betekent een inspanningsverplichting. Er zijn voorbeelden van programma’s als Nul op de Meter, Zon voor Asbest en de Green Deal Geothermie, maar andere vlakken is versnelling en actie nog zeker nodig.

De partijen die naast Enexis de Brabantse Energiealliantie 2.0 ondertekenden zijn: Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie, Verenigde Energie Coöperaties Noord Brabant, Biobased Delta, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, Brabantse Waterschappen, Brabantse Milieu Federatie, Telos, Gemeenten zoals Tilburg, ’s-Hertogenbosch, Breda, Eindhoven en Helmond, Brabant Water en Provincie Noord-Brabant.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.