Ads Top

Philips voorziet Aruba van LED verlichting

Philips Lighting gaat overheidsgebouwen en buitenlocaties op Aruba voorzien van energiezuinige LED-verlichting. In vier fases, waarvan de eerste nog dit jaar zal starten, wordt de huidige verlichtingsinfrastructuur vervangen door LED. Het betreft onder meer de binnenverlichting van openbare gebouwen en een aantal prominente openbare ruimtes op Aruba.

Philips Lighting schat in dat de overgang naar energie-efficiënte LED-verlichting op het eiland zal resulteren in een besparing van meer dan 60% op elektriciteit in 2020. Daarnaast wordt de jaarlijkse CO₂-uitstoot met zo’n 3.000-4.000 ton verminderd, wat overeenkomt met het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van 2.000 tot 3.000 huishoudens in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. De samenwerking wordt gefinancierd door de energiebesparingen die ontstaan door de overgang naar LED-verlichting. Philips Lighting installeert de armaturen op eigen kosten en wordt in vijf jaar gecompenseerd met de gerealiseerde energiebesparingen.

De eerste fase van het project omvat:
•Installatie van 17.000 LED-lampen in 35 overheidsgebouwen;• 2.600 conventionele armaturen voorzien van LED-techniek;
•Kleurrijk verlichten van Plaza Padu en de Paardenbaai Plaza, de twee bekende pleinen op het eiland, met Philips Color Kinetics-technologie;
•Arubaanse voetpaden verlichten met 150 buitenverlichtingspunten

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.