Ads Top

Ondersteuning voor energie-initiatieven in Eindhoven

Steeds meer particuliere woningeigenaren treffen maatregelen om hun huis energiezuinig te maken. Partijen die woningeigenaren stimuleren om (samen) aan de slag te gaan, kunnen in Eindhoven ondersteuning krijgen bij het opzetten en uitvoeren van een project.

Denk daarbij aan onder andere wijkverenigingen, verenigingen van eigenaren, lokale energiecoöperaties en ketens van bedrijven. Zij kunnen een beroep doen op een regionale ondersteuningsregeling waarbij financiering mogelijk is voor de inzet van een of meerdere deskundigen.

Zij kunnen bijvoorbeeld een communicatiespecialist, een technisch deskundige of een financieel deskundige inhuren om een energiebesparingsproject voor bestaande koopwoningen in een buurt, wijk of gemeente van de grond te krijgen. Het gaat hierbij heel nadrukkelijk niet om budget voor het treffen van maatregelen.

Meer informatie over de regionale ondersteuningsregeling en over de actuele energiesubsidies is te vinden op www.hoebespaarikenergie.info onder het kopje Subsidies. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.