Ads Top

Energiecoöperaties krijgen een gezicht in de wijk

Steeds vaker verenigen buurtbewoners zich in een lokale energiecoöperaties. Ze kopen samen zonnepanelen en verduurzamen hun sportkantines of basisscholen. Wij willen deze initiatieven aanmoedigen en geven coöperaties een gezicht in de wijk via trafohuisjes.

“Het idee ontstond vorig jaar”, vertelt Geert-Jan Koning van onze afdeling Klant & Markt. “Slim Opgewekt uit Arnhem werkt aan de verduurzaming van scholen en kwam met het verzoek om mee te doen aan een project met kunstenaars die samen met de basisschoolleerlingen onze trafohuisjes zouden versieren. Het resultaat was prachtig: onze assets promoten nu de energiedoelstellingen van Arnhem voor 2020. En het is door kinderen uit de wijk zelf beschilderd.”

Het project met basisschoolleerlingen bracht collega’s van Klant & Markt op gedachten. Geert-Jan Koning: “We willen méér doen voor energiecoöperaties dan alleen een aansluiting realiseren. Met onze trafohuisjes kunnen we aandacht vestigen op duurzame initiatieven in de wijk. Dat stimuleert en geeft energiecollectieven een gezicht in de wijk."

In 2016 wil Klant & Markt tien transformatorhuisjes laten beschilderen. “Het leuke is dat de coöperaties het helemaal zelf mogen doen. Via Slim Opgewekt worden de praktische zaken georganiseerd, de energiecollectieven leveren zelf de handjes. We zijn het plan nu verder aan het concretiseren. Wat mag erop geschilderd worden en wat niet? Welke eisen stellen we aan de huisstijl en de veiligheid? We zijn ook al in gesprek met de eerste collectieven. Die zijn zeer enthousiast.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.