Ads Top

4.000 Zonnepanelen op daken TU Delft

ENGIE Services heeft 4.000 zonnepanelen op 12 daken van de TU Delft geïnstalleerd met een totale oppervlakte van 6.500m², de grootte van één voetbalveld. Hiermee is er voor 1.2 megawatt aan vermogen – een kleine 1 miljoen kWh per jaar – aan elektriciteitsproductie mogelijk. Deze hoeveelheid is voldoende om 250 huishoudens met 4 gezinsleden te voorzien van de benodigde elektriciteit. Daarnaast verzorgt ENGIE Services het onderhoud van de duurzame zonne-energiecentrale met opbrengstgarantie gedurende 15 jaar.

Hiermee is de TU Delft in Nederland de universiteit met de grootste oppervlakte aan zonnepanelen. “De aanleg van de zonnepanelen draagt bij aan het doel van onze universiteit om in 2020 een kwart van de dan bestaande energievraag zelf duurzaam op te wekken, 40% energie te besparen en de eigen CO₂-emissie met de helft terug te brengen. Per 1 januari 2017 kopen we ook windenergie van Nederlandse bodem in. Samen met de zonne-energie zetten we daarmee een belangrijke stap in de verduurzaming van onze campus”, aldus Anja Stokkers, directeur Facility Management en Vastgoed bij de TU Delft. 

Guido Frenken, algemeen directeur ENGIE Services West BV: “Als TU Delft alumnus is het erg bijzonder te ervaren dat waar ik zelf duurzame kennis en kunde heb kunnen opnemen, ik nu samen met de TU Delft en vanuit ENGIE Services duurzame kennis en kunde heb kunnen afleveren. Mijn oprechte felicitaties voor de betrokken beheer- en onderhoudsmedewerkers en facilitaire organisatie met deze mooie stap. We kijken uit naar veel zonnige dagen!” 

Via een monitoringssysteem, ingericht in een meldkamer van ENGIE Services, wordt de installatie 24 uur per dag, 7 dagen per week én per dak bewaakt. Hierbij wordt ook de zoninstraling gemeten, het geproduceerde vermogen bewaakt en worden storingen gedetecteerd. De TU Delft heeft toegang tot dit systeem en kan de prestaties van de installaties evalueren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.