Ads Top

Greening the Cloud Congres

Hoeveel energie gebruiken Cloud omgevingen en cloudapplicaties? In hoeverre verschilt het energieverbruik van diverse encryptietechnieken? Hoeveel besparingen levert een zuinige applicatie op voor hosting providers? Dit zijn een aantal vragen die centraal staan bij het Greening the Cloud Congres op 7 juli a.s.

De ICT-sector gebruikt ongeveer 2% van de stroom in Nederland. Het energieverbruik is de afgelopen jaren stabiel gebleven, doordat de ICT-industrie flinke stappen heeft gemaakt met onder meer zuinige hardware en innovatieve koeling. Maar er liggen nieuwe kansen om aanvullende energiebesparing te realiseren met slimme en zuinige software.

In het project ‘Greening the Cloud’ hebben tien partijen de afgelopen twee jaar onderzoek gedaan naar hoe de Cloud zuiniger kan worden ontwikkeld. Er zijn tien experimenten uitgevoerd waarin de energieprestaties van onder andere hypervisors, encryptietechnologie, containers en website-platforms zijn onderzocht, met als doel praktische handvatten te ontwikkelen voor hosting providers en software ontwikkelaars om slimmere keuzes te kunnen maken. Op 7 juli worden resultaten van het onderzoek kort en krachtig gepresenteerd, met aandacht voor de experimenten, een GreenCloud model, een kostencalculator en fysieke meetfaciliteiten waar industrie en academici metingen kunnen doen aan software en Cloud.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.