Ads Top

Heineken Nederland neemt vier windturbines officieel in gebruik

Vier windturbines, met een gezamenlijk vermogen van 12 megawatt, voorzien in 40 procent van de elektriciteitsbehoefte van de Heineken brouwerij in Zoeterwoude. Om dit bijzondere moment te vieren, zijn in het bijzijn van afgevaardigden van de gemeente Zoeterwoude, Provincie Zuid-Holland en DELTA,  de windturbines officieel in gebruik genomen.

Het is in Nederland nog zeldzaam dat een bedrijf met windturbines op het eigen terrein direct gebruik kan maken van de duurzame energie die de windmolens opwekken. In de meeste gevallen komt de energie eerst op het net terecht en koopt de klant groene energie van een leverancier. De brouwer, die zijn eigen opgewekte windenergie direct kan gebruiken, behoort met de komst van de vier turbines dus tot de koplopers. Heineken Nederland zet hiermee een belangrijke stap in het realiseren van haar ambitie om in 2020 klimaatneutraal te brouwen.

Naast het windpark op het brouwerijterrein in Zoeterwoude, maakt Heineken Nederland ook al gebruik van verschillende andere duurzame energiebronnen, zoals biogas uit de waterzuiveringsinstallaties in Zoeterwoude en 's-Hertogenbosch. In de brouwerij in Wijlre wordt gebruik gemaakt van een waterrad voor het winnen van groene elektriciteit. Op het dak van de brouwerij in 's-Hertogenbosch en alle distributiecentra liggen zonnepanelen waarmee onder meer de elektrische trucks worden voorzien van de benodigde stroom.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.