Ads Top

TU/e 2e universiteit in Sustainabul 2016

De TU Eindhoven is sterk gestegen in de duurzaamheidsranglijst van het hoger onderwijs. De TU/e eindigde achter Wageningen Universiteit als tweede van alle hoger onderwijsinstellingen én in het rijtje van universiteiten. De prestatie van Eindhoven werd beloond met een zogenaamd Gouden certificaat van het studentennetwerk Morgen.

In de Haagse Hogeschool werd voor de tweede keer de Nationale dag voor duurzaamheid in het hoger onderwijs (NDDHO16) gehouden. CvB-vicevoorzitter van de TU/e Jo van Ham is trots op het team dat zich het afgelopen jaar inzette voor verduurzaming van de Eindhovense campus. “Een prachtig resultaat dat onderstreept dat we op de goede koers zitten. Ik verwacht dat ons nieuwe hoofdgebouw Atlas ons verder zal opstuwen.”

Voor de uitreiking van de jaarlijkse ‘SustainaBul’ oordeelt Morgen niet alleen over waterbesparing, duurzame inkoop en afvalreductie van hogescholen en universiteiten; de studenten bekijken ook of aan instellingen onderzoek wordt gedaan naar bijvoorbeeld biodiversiteit en of studenten les krijgen over duurzaamheid.

De (NDDHO16) dag richt zich op de versterking van duurzaamheid in de HO-sector en is een samensmelting van het Symposium Groene ICT en Duurzaamheid van SURFsara en de uitreiking van de SustainaBul van het studentennetwerk Morgen. De dag wordt in nauwe samenwerking georganiseerd met: Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland, Green IT Amsterdam en de Special Interest Group Groene ICT en Duurzaamheid.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.