Ads Top

Ontbijten om te besparen

Vertegenwoordigers van de grootste energieverbruikers in Gelderland kwamen donderdag 26 mei 2016 bijeen om te praten over de mogelijkheden en kansen voor hun bedrijf om te besparen op hun energieverbruik. De bedrijven waren voor deze ontbijtbijeenkomst uitgenodigd door Jan Jacob van Dijk, gedeputeerde voor energietransitie.

De provincie wil deze bedrijven ondersteunen. Dat kan door het uitwisselen van kennis en ervaringen. Het gaat niet alleen om technische maatregelen, zoals het gebruiken van overtollige warmte binnen het bedrijf, maar ook om onderhoud en inkoop van energiezuiniger producten. Hoe kan een bedrijf dat organiseren en wat is de rol van de medewerkers? De provincie wil deze uitwisseling mogelijk te maken. Maar dan moeten bedrijven daar aan mee willen werken.

Jan Jacob van Dijk: 'Voor de Gelderse economie is een energiezuinig bedrijf veel beter dan een bedrijf dat zijn energie verspilt. Vaak verdienen maatregelen zichzelf terug, omdat er minder voor energie betaalt hoeft te worden. Welk bedrijf wil dat nou niet?' Het is de bedoeling dat een groep van Gelderse ‘Energie-leiders’ voor de zomer start, waarbij ze leren van elkaars ervaringen en aanpak.

Met deze provinciale ondersteuning aan bedrijven draagt de provincie bij aan het veranderen van het energieverbruik. Door energie in de eigen omgeving duurzaam op te wekken en het economische voordeel in de Gelderse economie te houden, dragen we bij aan een energieneutraal Gelderland. Zo zijn we voor onze energievoorziening minder afhankelijk van andere landen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.