Ads Top

EnTranCe ontvangt duurzame Hansa Green Tour

Op donderdag 9 juni ontvangt EnTranCe, de energieproeftuin van de Hanzehogeschool Groningen, de deelnemers van jaarlijkse Hansa Green Tour. Meer dan 20 ondernemers rijden per elektrisch, hybride of groengasvoertuig van Den Oever naar Bremen.

Hansa Green Tour is een internationale netwerktour voor ondernemers en bestuurders die duurzame technologie willen promoten, willen leren van "best practices" en zaken willen doen in Noordwest Europa. De route voert langs diverse interessante duurzame initiatieven en 's avonds worden er netwerkbijeenkomsten georganiseerd om kennis en ervaringen uit te wisselen.

Deelnemers rijden de tour met elektrische auto's of auto's op alternatieve brandstoffen zoals groengas als 'Eco Challenge':  degene die de route weet af te leggen met de kleinste milieuvoetafdruk wordt de Duurzame Mobiliteitsheld van het evenement.

In het Energy Transition Centre (EnTranCe) in Groningen, de proeftuin voor energietransitie van de Hanzehogeschool Groningen en Energy Academy Europe, werken studenten en onderzoekers nauw samen met bedrijven. Samen zoeken zij naar innovatieve oplossingen voor de overgang naar een duurzame samenleving gebaseerd op schone energiebronnen. De deelnemers van de Hansa Green Tour zullen een rondleiding krijgen op EnTranCe.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.