Ads Top

Zonatlas laat mogelijkheden zien voor zonnepanelen

Wilt u zelf zonne-energie opwekken? Een zonatlas van de provincie Groningen laat over enkele maanden zien of een dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen. De provincie wil met deze zonatlas en de vorige week opengestelde duurzaamheidslening Groningers stimuleren te investeren in energiebesparende maatregelen
De zonatlas is een website waarop te zien is hoe een dak ten opzichte van de zon ligt. Zo wordt het voor eigenaren van panden in onze provincie duidelijk of het voordelig is om zelf zonne-energie op te wekken met zonnepanelen. Over enkele maanden zijn alle bijna 300.000 panden in de provincie in kaart gebracht. Het bedrijf Tetreader International b.v. doet de analyse en zet de resultaten op de website. Het bedrijf krijgt hiervoor 27.500 euro.
Gedeputeerde Wilpstra: "We willen meer aan energiebesparing doen. Dan moet je niet alleen  zuinig omgaan met energie, maar ook kijken of je het op een andere manier kunt opwekken. Zonnepanelen zijn populair. Dat merken we steeds meer. De situatie in ons land is nog niet zoals in Duitsland, waar je zo langzamerhand op bijna ieder dak panielen ziet."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.