Ads Top

Nederland heeft wereldprimeur met eerste zonne-energiegids

Deze maand gaat het nieuwe zonne-energieseizoen van start. Evenals in voorgaande jaren zullen weer honderdduizenden mensen op zoek gaan naar een aantrekkelijke set zonnepanelen. Daarbij ligt de nadruk meestal op goedkoop, wat in veel gevallen niet de beste motivatie is. Dat  is althans de ervaring van Arjan Eikelenboom, 'solar energy advocate' en initiatiefnemer van de informatieve website MisterSunshine.net. Vanuit zijn achtergrond en ervaring schreef Arjan Eikelenboom de eerste zonne-energiegids: Op Zonnekracht Vooruit.
Het doel van Arjan Eikelenboom met de zonne-energiegids is om de voordelen van zonne-energie inzichtelijk en voor iedereen bereikbaar te maken. Dat is iets waarmee de markt zelf en de overheid nog altijd worstelt. Het gevolg is dat de zonne-energiemarkt zich in belangrijke mate als een ongeleid projectiel heeft ontwikkeld, waardoor het voor de consument maar ook voor bedrijven een hels karwei is om een professional te vinden die de mensen objectief kan adviseren. Oftewel, de markt is een stuurloos schip dat wel een kapitein met visie kan gebruiken. De uitgave bevat de noodzakelijke informatie om op gedegen gronden een aankoopbeslissing te nemen, maar ook om de wereld van zonne-energie beter te begrijpen.
De zonne-energiegids wordt in de komende periode in een aangepaste versie ook in het buitenland uitgegeven. Op Zonnekracht Vooruit is in paperback en als e-book verkrijgbaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.