Ads Top

Essent en HIER klimaatbureau bundelen krachten

Essent en het HIER klimaatbureau verlengen hun samenwerking met drie jaar. Beide partijen willen consumenten helpen energiebewuste keuzes te maken en bundelen daarvoor opnieuw de krachten. Nederlanders hebben nog vrijwel geen idee hoeveel stroom ze verbruiken. Om consumenten inzicht te geven in welke huishoudelijke apparaten bepalend zijn voor het stroomverbruik, ontwikkelde HIER de tool ‘HIER checkt: jouw stroomrekening’. De lancering van de tool markeert de aftrap van de hernieuwde samenwerking.
Samen houden Essent en HIER elkaar scherp in het maatschappelijk debat over de energietransitie. “Essent zoekt bewust de samenwerking met een onafhankelijke klimaat- en energiecampagne als HIER”, zegt Erwin van Laethem, CEO van Essent. “HIER kan Essent helpen om bestaande, duurzame producten en diensten te verbeteren en nieuwe energieoplossingen te ontwikkelen. We vinden onze samenwerking van grote waarde voor een groener Nederland.”
Lodewijk de Waal, voorzitter van het HIER klimaatbureau, over de samenwerking met Essent: “HIER wil heel Nederland betrekken bij de oplossing van het klimaatprobleem. De diensten en producten van Essent stimuleren consumenten om energie te besparen, maar ook om zoveel mogelijk groene stroom uit eigen land te gebruiken. Essent is de grootste producent van groene stroom in Nederland en het enige grote energiebedrijf dat zich tot nu toe voor alle groene stroomproducten voor consumenten houdt aan de norm van HIER dat het voor meer dan 80 procent in Nederland is opgewekt.”
Essent en HIER ondersteunen elkaar bij energiebesparende initiatieven. Denk aan de tool ‘HIER checkt: jouw stroomrekening’ en E-inzicht van Essent. Dit vanuit het gezamenlijke streven om consumenten bewust te maken van het belang van energiebesparing en de positieve impact op het klimaat én de energierekening.

 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.